Автогарови услуги

Posted on Leave a commentPosted in Uncategorized

Дружеството е собственик на автогарите в област Шумен, намиращи се в Шумен, Велики Преслав, Смядово, Нови Пазар и Върбица.

В тях се предлагат всички автогарови услуги съгласно Закон за автомобилните превози и Наредба № 2 за редовни линии. За подробна информация се обърнете към лицата за контакт.

Сервизна дейност

Posted on Leave a commentPosted in Обслужване

Шумен – Пътнически автотранспорт ООД разполага със собствен сервиз с обща покрита площ от 7 700 кв. м и 35 специализирани помещения. Те са оборудвани за извършване на ТО1, ТО2 и текущ ремонт на системи, агрегати и детайли. Обособени са отделения за ремонт на двигатели, скоростни кутии, ходова част и спирачна система, електронни и електрически системи, ремонт и регулиране на ГНП, гумо-ремонтно, стругарно, шлифовъчно, дърводелско, тапицерно, бояджийско и каросерийно отделение. В сервиза се извършва и абонаментно техническо обслужване.

Функционира и сграда за ежедневно обслужване на автобусите – маслено стопанство, оборудвано с канал за смяна на масло и с колонки за зареждане на масла и антифриз; автоматична мивка за външно измиване на автобусите, отделение за вътрешно измиване, естакада с пароструйка за частично и цяло измиване и гресировъчен канал. Изградената практика и дългогодишния опит в техническата експлоатация на автобусите, гарантира своевременно и точно изпълнение на мероприятията осигуряващи техническата им изправност. Опитът на сервизните специалисти, ресурса на материалната база и качеството на извършваните услуги привличат превозвачи от страната, които са поверили на дружеството сервизното обслужване на техните превозни средства.